Mini wrapy z tortilli z szynką Janosika
wstecz
Składniki:
• 2 tortille pszenne (o średnicy ok. 22 cm)
• ok. 100 g serka twarogowego do smarowania , do serka dodajemy zioła dla podkreślenia smaku
• 4 duże liście sałaty masłowej lub rukoli
• 2 do 3 plasterków szynki Janosika “ Z góralskiej spiżarni “
• 4 plasterki sera żółtego np. cheddar
• kawałek papryki czerwonej (na 8 cienkich pasków)
Wykonanie:
Tortillę delikatnie podgrzewamy na suchej patelni, tak żeby była miękka.
Następnie tortillę smarujemy cienką warstwą serka i układamy równomiernie pozostałe składniki.
Każdą tortillę ściśle zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę, a lepiej na dłużej.
Serwujemy pokrojone w 3-4 centymetrowe paski wraz z dipem paprykowym lub czosnkowy.
SMACZNEGO!
wstecz